onsdag 21 september 2011

inför gbg

Jag har klarat båda de första tentorna i Matte1 :D Den första (förra veckan) med 8/8 och den idag med 4/6. Med tanke på att jag inte visste hur man skulle göra på tre av uppgifterna på dagens tenta är jag nöjd, lyckades med en av dem och struntade i de övriga. Glädje!

Förhoppningsvis fortsätter veckan gå bra för på fredag åker jag och Simon och en massa andra par från SSDK till Göteborg för att tävla. Vår första utomstockholmska tävling, och den första för terminen. Fyra danser (antagligen) och vi har tränat för fullt senaste månaden. Målet är nog att komma upp i C-klass den här terminen, men om det lyckas beror mycket på om det är tillräckligt många par i vår klass och inte bara på vår dans.

Lorraine Trophy, april 2011

torsdag 15 september 2011

webcam

Eftersom jag nu för första gången någonsin har en dator med fungerande webbkamera så bestämde jag mig för att prova den. Inte bättre kvalitet än man kan vänta sig, men det fanns en massa roliga ramar/ansikten/effekter att leka med hihi.
Söt blev jag i alla fall, haha.

onsdag 14 september 2011

äppeldieten

Tror att jag har kommit på en ny diet. Helt seriöst. Det är bara att följa dessa tio enkla steg:
  1. Börja på universitetet, läs bara tidiga eftermiddagskurser. Typ Matematik 1.
  2. Gå upp lagom tidigt (9-10)
  3. Ät normal frukost
  4. Plugga!
  5. Åk till skolan och se till att ha packat ner ett äpple (eller annan lättäten frukt, typ päron) till rasten.
  6. Ät äpplet (eller den andra lättätna frukten) under rasten, precis som planerat. Är det en extra lång dag (kanske med seminarier) kan man ta med två äpplen att äta under dagen.
  7. Åk hem.
  8. Ät middag.
  9. Plugga tills sent.... :(
  10. Sov tills väckarklockan säger att det är dags att börja om på denna lista.
Som en någolunda smart läsare kanske har insett går den här supersmarta dieten ut på att hoppa över (vilket eventuellt skulle kunna vara lika med glömma bort) lunchen. Äpplet är en, nu på hösten, gratis energikick (för dem med privilegiet äppelträd vill säga). Passar utmärkt för fattiga studenter.
Desvärre har inga studier gjorts på huruvida detta är hållbart i ett längre perspektiv, varken fysiologiskt eller ekonomiskt. Det sistnämda kan bli problematiskt när höstrusket övergår i isande snöstormar och därmed även när äppelträden blir utbytta mot Pressbyråns dyra 7-kronors frukter.
Hade jag kommit på detta tidigare hade ju projektarbetet kunnat handla om äppeldieten istället för LCHF. Fast det kanske inte är sådant man får stipendier för?

onsdag 7 september 2011

universitet

Dålig uppdatering, men den här gången har jag faktiskt något att berätta. Jag är nämligen världsbäst på matte och är anmäld till mitt livs första tentamen. Nej, okej, det första stämmer kanske inte riktigt, men bra är jag iaf ;) Eftersom jag läser kandidatprogrammet i Meteorologi kommer jag läsa två år med bara matte och fysik till att börja med. Om jag nu inte fullföljer planen att hoppa av till vintern och börja på läkarlinjen istället...
MEN som det är nu så har jag första tentan om en vecka och sen i princip en i veckan den här terminen. Kändes inte så bra förrän jag upptäckte att webbföreläsningarna är väldigt mycket begripligare än live-varianterna. I alla fall en av våra föreläsare är helt värdelös, kör på jättefort och dumförklarar alla som vågar ställa frågor när de inte förstår. Den andra tycker jag om, han skämtar och frågar alltid om vi förstår. Och när vi inte gör det får man inte en korkad kommentar, utan en sansad förtydligande förklaring. Universitetsmatten är lite skild från gymnasiematten så det uppskattas.